Workshops en activiteiten ouderenzorg

Workshops en activiteiten voor de ouderenzorg. Zorg en welzijn.
Afrika Centrale verzorgt gezellige workshops en activiteiten die gericht zijn op kwetsbare- en minder kwetsbare ouderen, dementerenden, vergeetachtigen of dove ouderen, met Afrikaanse dans, laagdrempelig bewegen, Afrikaanse percussie, liedjes en schilderen.


Bewegen met ouderen

Interactief optreden met beweging, Afrikaanse dans, bodypercussie en zang

Dit gezellige interactieve optreden is eìgenlijk meer een workshop; De ouderen worden namelijk van begin tot einde actief betrokken. Ze gaan veel bewegen (zitten of staand). Dansen, zingen, klappen, stampen en lachen.
Met vrolijke en swingende Afrikaanse muziek, shakers, manden, doeken en een lekkere dosis lichtheid en positivisme.

Senioren dans, dans en muziek ouderenzorg, activiteit dementerenden, meer bewegen met ouderen, Afrika, Workshop ouderen dans Afrika, interactief optreden Afrikaanse dans, samen zingen en bewegen ouderen, Jeanine Theunissen, AfrikaCentrale

“Ik vond het ongelofelijk. Je hebt de ouderen en hun mantelzorgers écht een uur lang laten bewegen. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt!”

“We hebben echt een super leuke middag gehad. Je hebt onze bewoners helemaal opgezweept. Top!
Voor mij was het een en al verbazing over hoe het ging en hoe iedereen meedeed.”

Senioren dans, dans en muziek ouderenzorg, activiteit dementerenden, meer bewegen met ouderen, Afrika, Workshop ouderen dans AfrikaVoor ouderen en hun mantelzorgers

Dit interactieve optreden is speciaal ontwikkeld voor kwetsbare- en minder kwetsbare ouderen, dementerenden en vergeetachtigen.
En natuurlijk ook voor hun mantelzorgers, vrijwilligers en personeel zorg en welzijn!

” De reacties waren enorm enthousiast! Van de bewoners zelf, die deden natuurlijk ook echt mee. Dat is al een prachtige prestatie.
De collega’s waren razend enthousiast. Er wordt nog veel over gesproken hoe leuk het was en vooral hoe leuk jij het deed. De energie die je erbij inbrengt is een talent, je brengt het gelijk over op de mensen, erg aanstekelijk.
We houden je absoluut in ons bestand voor een volgende evenementenweek.”

Deze lekkere beweegworkshop is goed in te zetten als

  • Leuke en actieve workshop binnen het thema Afrika, Werelddelen, etc…
  • Laagdrempelige en vrolijke manier om ouderen te laten bewegen
  • Verbindende en vrolijke activiteit voor de ‘Week tegen Eenzaamheid’.
  • ‘Hartenwens’ om nog op reis te gaan naar Afrika, als écht op reis gaan niet (meer) mogelijk is.
  • Gezamenlijke en verbindende activiteit voor zowel ouderen als hun mantelzorgers, vrijwilligers en staf.

“Vrijwilligers, personeel, familie en bewoners hebben genoten.
Heel veel leuke enthousiaste reacties gehad.”

“Sommige bewoners weten het nog en hebben het er nu nog over.”

“Fantastische middag! Ik vond het heel bijzonder om te zien dat alle bewoners heel actief mee deden.”


Schilderen met ouderen

Een mok beschilderen met Afrikaanse (of minder Afrikaanse) patronen en motieven.

Zowel ouderen als jongeren vinden het vaak erg leuk om iets te maken wat ze daarna ook echt kunnen gebruiken. Een mok beschilderen is daarom een van de populairste workshops van Afrika Centrale

schilderworkshop ouderen, creatieve workshop dementerenden, schilderworkshop ouderenzorg, Afrika, AfrikaCentrale

We gebruiken in deze schilderworkshop porseleinverf.
De mokken kunnen na afloop in een gewone keuken oven worden afgebakken (185 ºC), zodat de verf daarna afwasmachinebestendig is.Muziek maken met ouderen

Workshop Afrikaanse percussie, Djembé en Afrikaanse liedjes zingen.

Djembe workshop ouderen, Afrikaanse Percussie Ouderenzorg, Workshop Trommelen Afrika senioren, AfrikaCentrale


Afrikaans optreden voor ouderen
met percussie en dans

Een vrolijk, kleurrijk en uitbundig optreden met Afrikaanse trommelaars, dansers en danseressen.

Bij zulke swingende ritmes en zoveel enthousiasme, zijn er nogal wat ouderen die niet stil kunnen blijven zitten!
Onze artiesten maken er liefst een Afrikaans optreden met interactie met de bewoners van, door de ouderen mee te laten zingen, klappen en dansen. Zittend of staand in beweging!

Lekker op vakantie naar Afrika in eigen huis

Optreden met Afrikaanse dans en percussie, Afrikaans optreden ouderen, senioren, ouderenzorg, zorg en welzijn ouderen, optreden voor dove ouderen, Afrika Centrale

” Bedankt voor je inzet om het optreden mogelijk te maken voor onze bewoners. Onze bewoners hebben er echt van genoten! Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord en gezien over het optreden. In eerste instantie hadden we niet verwacht dat er interactie met de bewoners zou zijn en we hadden dit ook niet specifiek vermeld in ons verzoek. Maar ter plekke bleek dat er toch behoefte was aan interactie, en op een gegeven moment begonnen de bewoners zelfs mee te dansen. Het was echt geweldig om te zien!”

Hier onder een korte impressie van een optreden met Afrikaanse dans en percussie voor dove ouderen.Deze verpleeghuizen en organisaties gingen jullie voor

Stg. Welzijn Ouderen (Amstelveen, Hoofddorp, Uithoorn), Stg.Welzijn Abcoude, Mee Amstel & Zaan, Verzorgingstehuis Bethshalom, Zorgcentrum Aalsmeer, Saffiergroep – Verpleeghuis Swaenehove Den Haag, Noorderbreedte – Welzijn Westerpoort Franeker, Markant Steunpunt mantelzorg Amsterdam, Steunpunt Mantelzorg Amstelring, Verzorgingshuis De Klinker, Verpleeghuis Heemhof Apeldoorn, De Gelderhorst – Centrum voor oudere doven, Zusters Franciscanessen Klooster Alverna, Alrijene Zorggroep – Verpleeghuis Leythenrode Leiderdorp.