AfroZumba – Afro Dance

AfroZumba – AfroDance in Amsterdam

AfroZumba – Afro Dance is een conditietraining met Afrikaanse dans
Afro Dance – Afro Fusion – Afro Dance Fitness

Een uur lang swingen, zweten, (buik-)spieren- en conditie versterken met Afrikaanse dans. Op muziek uit verschillende Afrikaanse landen en met verschillende stijlen. Van traditioneel tot urban, van West- tot Zuid Afrika.


Donderdag 19.00 – 20.00 uur

Met Jeanine Theunissen
Geen oefeningen, alleen maar swingen
En iedere week andere muziek!

Jeanine Theunissen, Afrikaanse dansles, Amsterdam, AfroZumba - Afro Dance, Afro fitness, Dans voor 50+

Starten kan iedere week


* Klik hier voor agenda en locaties *

(incl. dagen dat er geen les is)


* Klik hier voor prijzen *

Bovenstaande linken verwijzen naar de website van gezondheid-workshops.nl, waar ook de andere lessen vermeld zijn.
Je leskaart is ook te gebruiken voor Wereldconditie, Wereldconditie Light,
en EnerQi Flow – Stress EHBO.

Locatie AfroZumba – Afro Dance in Amsterdam:

Belcampo Loft in de De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 33, 1053 RT Amsterdam
Schuin tegenover de Filmhallen. Bij de wenteltrap omhoog.

“O O Ow wat is dat toch altijd weer genieten, vrolijk, fijn, Afrikaans, uniek en goed!
Ik kwam moe en ging fris en opgewekt weer naar buiten!”

AfroZumba – Afro Dance

Voor every – body
van 18+ tot 50+

De les wordt rustig opgebouwd, en er wordt niet gesprongen.
Afro Zumba – Afro Dance is daarmee een Afrikaanse conditietraining of  dansfitness die óók geschikt voor mensen die graag Afrikaans dansen maar ‘geen 20 meer zijn’, mensen met overgewicht of mensen die blessure-gevoelig zijn.
Ofwel, voor every-body van 18 tot 50+

De Afrikaanse dansstijlen die Jeanine Theunissen gebruikt zijn ‘groovy’, feestelijk, vrolijk, humoristisch, verleidelijk en voor iedereen geschikt; man/vrouw, jong /oud, dik/dun.

Jeanine Theunissen, AfroZumba - Afro Dance, Afrikaanse dansles Amsterdam, Afro Dancefitness

“De Afrozumba lessen van Jeanine zijn elke week weer een feestje. Heerlijke muziek, rustige opbouw van de les met aandacht voor je hele lijf. Ik ga altijd weer vrolijk en ontspannen naar huis na een dosis Jeanine!”

“Jeanine heeft plezier in wat zij doet, zij danst met passie en houdt daarbij op een mooie manier contact met de dansers. Haar vrolijkheid neemt mij mee. Lekker dansen en tegelijk het gevoel krijgen dat ik op een verantwoorde manier zorg geef aan mijn lichaam.”

AfroZumba – Afro Dance – Afro Fitness
African Dance Mix – Afro Fusion
African Dance Workout

Lekker Afrikaans dansen om fit en vrolijk te worden of te blijven.
Er wordt geen choreografie ingestudeerd. Het is een kwestie van ‘volgen’.

“Voor mij is AfroZumba een uurtje per week op vakantie naar een zonnig oord voor een klein prijsje! Zelfs met het slechtste weer ben ik nog bereid om te gaan, omdat ik er altijd vrolijker vandaan kom. Ik vind het een ideale combi van bewegen en ontspannen. Hoewel ik niet van sport hou en weinig conditie heb, ga ik graag naar AfroZumba. De les wordt rustig opgebouwd, maar wordt naar het einde toe steeds energieker, waarna het weer tijd is om te stretchen. De docente, Jeanine, is duidelijk en geduldig en geeft iedereen een warm en welkom gevoel.”

Als je nog geen enkele ervaring hebt met danslessen waarin ‘passen’ gebruikt worden, kan je wellicht eerst even rustiger aan beginnen en wennen aan het ‘volgen’ in de Wereldconditielessen.

(Als je geen affiniteit hebt met ‘passen doen’ en ‘volgen’ en liever ‘vrij’ danst, dan is deze les waarschijnlijk niet zo geschikt voor je.)


Over Jeanine Theunissen

docent
AfroZumba- Afro Dance

Jeanine danst vanaf haar vierde jaar. Na kleuterballet, klassiek ballet, jazzballet en dansexpressie, kwam ze in aanraking met Afrikaanse dans. Na haar studie aan de Akademie voor Beeldende Vorming maakte ze reizen door West Afrika, waarbij ze gedurende enkele maanden op verschillende plaatsen danslessen nam. Verder volgde ze lessen in Amsterdam, Parijs, Brussel en New York. Zo leerde ze dansen uit Congo, Burkina Faso, Mali, Ghana, Senegal, Gambia en Ivoorkust en specialiseerde zich in die uit Guinee.
Van 1991 tot 2012 gaf ze zelf wekelijks traditionele Afrikaanse danslessen in Amsterdam (Guineé stijl, met live percussie begeleiding op djembé’s en doundoun).

Daarnaast geeft Jeanine al sinds 1992 workshops Afrikaanse dans en Bodypercussie voor bedrijven, scholen en vrijgezellendagen.

Sinds 2011 geeft Jeanine AfroZumba – Afro Dance lessen (Afro Fitness, Afro Fusion, African Dance Mix) in Amsterdam. Hierin gebruikt ze bewegingen die minder explosief zijn dan die van haar vroegere lessen Afrikaanse dans met live percussie. Ook werkt ze niet meer met live percussie muziek, noch met het instuderen van choreografieën (dus starten kan iedere week!)
Jeanine gebruikt iedere week andere muziek uit verschillende Afrikaanse landen en met verschillende stijlen. Van traditioneel tot urban, van West- tot Zuid Afrika.

Kijk hier voor foto’s van Jeanine Theunissen 30 jaar dansjuf

“Jeanine maakt dansen heel toegankelijk, zelfs als je denkt dat je het niet kunt. Haar levendige, speelse en energieke houding is heel aanstekelijk en zorgt dat er veel plezier is in de les. Ze heeft goed in de gaten of je wat hulp nodig hebt of zelf even door wilt modderen. Dat maakt dat ik me graag aan haar overgeef.”


Reviews AfroZumba – AfroZumba – Afro Dance

* “De AfroZumba lessen van Jeanine van de Afrika Centrale zijn voor iedereen van ieder niveau een absolute aanwinst. Het is een heerlijke les waarin op verschillende ritmes van Afrikaans tot salsa voorbij komen. Hierop worden steeds wisselende passen gedaan in een vloeiende opbouw waardoor iedereen er goed in komt. Een energieke maar tegelijkertijd ontspannende les.
Ook voor de meer ervaren dansers is de les een aanwinst, omdat de correcte instructies en aanwijzingen van Jeanine je net weer een stapje verder brengen. Zo kunnen haar kleine correcties ook bij andere lessen hulpzaam zijn. Daarnaast is de elegante manier van bewegen van Jeanine steeds weer een voorbeeld.”

“Ik wilde graag op Afrikaanse dans maar ben niet goed in stapjes onthouden en vind dans soms intimiderend. Maar wat een verassing om bij AfroZumba terecht te komen. Jeanine Theunissen is vrolijk, open en inspirerend. Ik voelde me direct welkom. Jeanine geeft op een natuurlijke en ongedwongen manier les. Vloeiend en muzikaal. Ik vergeet dat het allemaal precies moet en toch wil ik het goed doen, maar niet op een geforceerde manier. Het is bijna als een taal leren. Elke les voel je steeds iets beter hoe de bewegingen in elkaar zitten. Je lichaam onthoudt de stapjes steeds beter. Geleid door de opzwepende muziek gaat het bijna vanzelf. Na een uur zo dansen voel ik me opgeruimd, vrij en energiek!”

* “I love your class! And your sweet but knowledgeable teaching!”

*  “AfroZumba zou ik omschrijven als de ideale swingende Afrikaanse conditietraining. Tevens zijn deze lessen een fantastische manier om met de basis van de Afrikaanse dans (in dit geval Guinee stijl) in aanraking te komen. Ideaal voor mensen die zich op Afrikaanse dans willen oriënteren.
De lessen worden rustig opgebouwd met steeds weer andere swingende Afrikaanse muziek. Het is iedere keer een feestje.”

* “Wow, wat was het weer leeeuuuk je les!! Dank! Heerlijk hoe blij je altijd bent en allemaal leuke nieuwe variaties in pasjes en muziek!”

* ” Ik knap altijd helemaal op van jou(w les).”

*  “Jeanine is een docent die heel goed begrijpt dat de meeste leerlingen geen beroepsdansers willen worden. Met haar positieve energieke insteek, weet ze het beste uit de leerlingen naar voren te halen. Ze heeft de gave om alles heel duidelijk uit te leggen en ziet ook als leerlingen het niet gelijk oppakken. Zij is in staat om zowel de groep als individuen coaching te geven op het zelfde moment.”

“Mooi hoe je me soepel van een eenvoudige beweging wist mee te nemen naar een meer ingewikkelde danspas. Het ging niet altijd vlekkeloos, maar ik kon echt genieten van de beweging en de muziek.”

* “Heel veel dank voor je weergaloze energie en enthousiasme!”

* “Ik heb Jeanines lessen meegemaakt en was meteen onder de indruk van haar energieke persoonlijkheid en passie voor Afrikaanse dans. Haar lessen staan bol van pure wereldse bewegingen die makkelijk te volgen zijn, maar je toch voldoende uitdagen en trainen. Je waant je met haar muziek, ritmes en uitstraling een uurtje in Afrika en komt er met een glimlach uit.”

*  “De kracht van AfroZumba is enerzijds de keuze van de mooie, gezellige, afwisselend opzwepende en ingetogen muziek, waardoor ik gemakkelijk wordt meegetrokken in de bewegingen. Het voelt heel los…zoals dansen op een housefeest. Geen sportschool gevoel. Anderzijds zijn de bewegingen van Afrikaanse dans mooi, grappig en grounded, en voelen ze heel natuurlijk, je kan er lekker in hangen.”

Welkom!