Teambuilding met Afrikaanse dans

Teambuilding met Afrikaanse dans

Wij bieden Afrikaanse dans workshops aan als training in communicatie en samenwerking, als middel voor het loslaten van de hoge werkdruk en het ontdekken van het eigen potentieel.

Afrikaanse dans en muziek krijgt mensen op een vrolijke en luchtige manier in beweging.
Samen als groep, en met ruimte voor het individu.

De dansworkshops worden door percussionisten met swingende live trommelmuziek begeleid.

Afrikaanse dansworkshop, workshop Afrika, Afrikaanse dans en muziek, Afrikaans dansen, Bedrijfsuitje, Zakelijke workshop bewegen, Jeanine Theunissen, Afrika Centrale, teambuilding met Afrikaanse dans


Aandachtspunten bij deze teambuilding-workshop Afrikaanse dans


Het lichaam als eenheid

De op de Mandingue-traditie gebaseerde dansen die in de workshops aan bod komen zijn heel aards (blote voeten, gebogen knieen) en worden gedanst met het hele lichaam. Voor velen is dit een noodzakelijke aanvulling op het dagelijkse denkwerk en de eenzijdige belasting van het lichaam.


Verbeteren van de communicatie binnen teams

De workshop worden altijd met live percussiemuziek begeleid. In de West Afrikaanse traditie bestaat er een grote samenwerking tussen de dansers en de drummers. Het is een manier van communiceren waarbij harmonie ontstaat als er goed naar elkaar geluisterd en gekeken wordt.
Samendansen (vaak in een kring) werkt opzwepend, versterkt het gevoel van saamhorigheid en maakt je los uit het Westerse individuele levenspatroon.


Plaats voor het individu binnen het team
Het ontdekken van het eigen potentieel

West Afrikaanse dans zorgt voor ontspanning door explosieve energie en inspanning. Een ideale manier om de hoge werkdruk los te laten, en plaats te maken voor eigen ontwikkeling en werkplezier.
Om de eigen mogelijkheden en potenties te verkennen moet er plaats zijn om af te wijken van wat de groep doet. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Europese klassieke ballet (waar de danseressen de bewegingen identiek moeten uitvoeren, en er liefst ook identiek moeten uitzien) is er in de Afrikaanse dans plaats voor persoonlijke stijl en interpretatie. Men gaat er vanuit dat ieder mens zijn persoonlijke kracht heeft waarmee zij/hij kan bijdragen aan het geheel. De workshops zijn daarom voor iedereen geschikt (jong/oud, dik/dun, man/vrouw, met of zonder danservaring).

Heb je een specifieker uitgangspunt of doel van de teambuilding in gedachten?
Laat het ons weten, we denken graag met je mee en passen ons programma aan waar nodig.

Klik hier voor contactinfo